De Krottepoffers spelen: Laotj Uch Neet Kiste!

Is er leven na de dood? Is er meer tussen hemel en aarde? Op deze vragen geven de Krottepoffers geen antwoord maar wel een aparte invulling in hun jongste toneelstuk Loatj Uch Neet Kiste.

In deze absurde komedie is de humor zwart van kleur en gesitueerd in een uitvaartcentrum.

Over het stuk
Mevrouw Kerckhofs (Els Vaes) is een begrafenisonderneemster. Zij is zeer zakelijk en geheel niet invoelend naar haar klanten, de nabestaanden van de opgebaarde overledenen. Sjuul Langzak (Ben Sonnemans) is bij haar in dienst. Hij is de verzorgende en klusjesman. Hij is geen “licht” en heeft een innige relatie met de fles. Zijn onnozele en onhandige manier van werken drijft Mevrouw Kerckhofs met regelmaat tot wanhoop.

Hun dagelijkse routine wordt danig verstoord als zij twee dodelijke slachtoffers (Harm Vaas & Lisonne Hekers) van een verkeersongeval gaan ophalen. Dan blijkt er plotseling “meer” te bestaan tussen hemel en aarde en dat “meer” leidt tot veel absurd komische situaties. De lachspieren zullen tijdens deze voorstelling weinig rustig krijgen. Het is bijna om je dood te lachen!

Loat Uch Naet Kiste is een absurde komedie met zwarte humor in twee bedrijven. Oorspronkelijk geschreven door Benny Baudewyns en bewerkt en geregisseerd door Mike Severens.

Oude Pinnenhof
Het is ook de laatste reeks van voorstellingen die de Krottepoffers in de huidige Pinnenhof zullen geven. Het gebouw gaat onder de sloophamer en naar verwachting zullen de Krottepoffers pas weer in 2025 in de vernieuwde “Pinnenhof” een toneelstuk kunnen opvoeren. Dus grijp uw laatste kans om een kostelijke avond in de “oude” Pinnenhof bij te wonen.

Kaartverkoop:

De kaartverkoop voor Laotj Uch Neet Kiste verloopt via www.krottepoffers.nl/kaartverkoop/. De Bruna verkoopt een beperkt aantal fysieke kaarten. 

Speeldata:

7,13, 14, 20, 27 en 28 oktober om 20.00 uur

22 oktober om 15.00 uur

Locatie:

De Pinnenhof

Spel:

Harm Vaas | Els Vaes-Jacobs | Ben Sonnemans | Lisonne Hekers | José Op ‘t Root | Joris van Deursen | Jeannette Dielissen | Lianne Smolenaers | Mia Leenen | Jeroen Smolenaers | Sander van den Ham

Comments are closed.