Chaoz. is een korte film gemaakt voor en door jeugd, vol humor, waar ook volwassenen van kunnen genieten. De jeugd van de Krottepoffers heeft onder begeleiding van filmstudent Janske Bijlmakers een eigen korte speelfilm gemaakt. Het scenario, de karakters, het beeld, de montage, alles van A tot Z is met veel plezier gemaakt.

Al een aantal jaren had de jeugd van amateurvereniging De Krottepoffers tijdens evaluaties aangegeven graag een keer een eigen film te maken. Deze wens werd werkelijkheid toen voormalig voorzitter van de club,Koos Vaes de samenwerking aanging met Janske Bijlmakers. Als derdejaars student aan de opleiding film en audiovisuele media aan de Dutch Filmers Academy zag zij het als een uitdaging om dit project aan te gaan. In mei 2022 ging het van start. Vanuit improvisaties werd het script bedacht en geheel zelf geschreven door de groep enthousiaste spelers. Janske maakte het eindscript waarna de repetities van de scenes konden beginnen.

En toen was op 16 juni het moment daar: de film ging in première! Zoals hoort kwamen de acteurs en actrices over de rode loper de zaal binnen. 

Scenario:
Op de bruiloft van Sam en Claire raakt Claire haar beste vriendin vermist. Samen met een divers gezelschap vertrekt het pasgetrouwde stel op pad. Wie zit hier achter? Vinden ze haar nog terug?

De film is hier te bekijken. De film Chaoz. staat verborgen op YouTube. Dit houdt in dat alleen mensen met de link de video kunnen bekijken. De film kan niet gevonden worden via zoekopdrachten of via het algoritme. De keuze om de film verborgen te zetten en niet openbaar heeft de groep samen gemaakt. Onze vraag is om deze keuze ook te respecteren en bewust om te gaan met de link. Verder wensen we jullie veel kijk plezier!

Credits:

Regie, script, concept en montage:
Janske Bijlmakers

Spel:
Jop Linsen
Amber Görög
Fiene Steverink
Lonne Adriaens
Tibbe Kneepkens
Frances Moonen
Ciara Moonen
Suus Linsen
Fenne Tinnemans
Luna Geusen
Linn Gilissen

Productie:
Bas Peeters

Camera en belichting:
Sander Caris

Geluid:
Kieran Kessels
Risanne Schuring